Людям з порушення зору Звичайна версія

Одеський стадіон «Чорноморець» поки не проданий, його знову виставлять на торги наприкінці січня – на початку лютого

17.01.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Аукціон з продажу стадіону «Чорноморець» (Одеса) та прав вимоги за 40 кредитами юридичних осіб 15 січня 2020 року завершився безрезультатно через відсутність учасників.

Початкова ціна пулу активів становила 733,25 млн грн та знизилася упродовж торгів на 50% за умовами голландської моделі аукціону – до 366,63 млн грн. Однак, купити лот навіть за такою ціною бажаючих не виявилося.

Нагадаємо, що пул включає комплекс нежитлових будівель центрального стадіону «Чорноморець», розташований в історичному центрі Одеси за адресою вул. Маразліївська, 1/20, а також права вимоги АТ «Імексбанк» за 40 договорами, укладеними з юрособами. Заборгованість за ними сягає 13,2 млрд грн, з них по тілу кредитів – 7,2 млрд грн, решта 6 млрд грн – відсотки.

Детальний опис пулу – за посиланням: http://torgi.fg.gov.ua/catalog/krediti/at_-imeksbank/199740/?lang=ru.

Раніше ці активи виставлялися на продаж 13 разів упродовж півтора року – спочатку в системі Prozorro.Продажі, а потім на іноземних майданчиках, проте так і не були викуплені. Стартова ціна комплексу будівель стадіону «Чорноморець» становила 1,13 млрд грн. Вартість з того часу впала майже на 40% через відсутність попиту на цей актив. За словами експертів ринку, актив привертає увагу інвесторів, однак поки ніхто не наважився його купити. Як показує практика, аби стати повноцінним власником такого активу, покупцю доведеться витратити багато часу, зусиль та коштів, пройти через низку судів. Це суттєво впливає на попит і понижує ціну активу.

Наступний аукціон з продажу пулу активів – одеського стадіону «Чорноморець» та прав вимоги за 40 кредитами юросіб – відбудеться наприкінці січня – на початку лютого 2020 року на майданчику «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN), з метою залучити якомога більше учасників торгів, в тому числі іноземних інвесторів.