Людям з порушення зору Звичайна версія

Одеський стадіон «Чорноморець» знову буде виставлений на аукціон – 5 лютого

23.01.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів запланував 5 лютого 2020 року наступний аукціон з продажу пулу активів – центрального стадіону «Чорноморець» в Одесі та 40 кредитів юридичних осіб.

Початкова ціна лоту – 733,25 млн грн.

Основа пулу – комплекс будівель стадіону «Чорноморець», розташований в історичному центрі міста Одеса на вул. Маразліївська, 1/20. Загальна площа комплексу – 80 289 м. кв. Унікальний спортивний об’єкт був повністю реконструйований у 2011 році. Він включає чашу стадіону з футбольним полем, VIP-ложі та трибуни, які захищені від опадів і вміщують 34 000 осіб. У складі спорткомплексу є бізнес-центр, готель, ресторан, фітнес-центр, підземний паркінг і низка інших будівель та приміщень.

До цього пулу активів також увійшли права вимоги АТ «Імексбанк» за 40 договорами, укладеними з юрособами. Заборгованість за ними сягає 13,2 млрд грн, із них по тілу кредитів – 7,2 млрд грн, решта 6 млрд грн – відсотки.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону на майданчику «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN), який дозволяє залучити якомога більше учасників, у тому числі іноземних інвесторів.

Нагадаємо: раніше ці активи виставлялися на торги 14 разів упродовж півтора року – спочатку в системі Prozorro.Продажі, а потім на іноземних майданчиках, але так і не були викуплені навіть після суттєвого зниження ціни. Під час останнього аукціону, 15 січня, вартість пулу активів стартувала з 733,25 млн грн та знизилася упродовж дня на 50% – до 366,63 млн грн. Незважаючи на це, торги завершилися безрезультатно, оскільки не було учасників. За словами експертів ринку, виставлені на продаж активи привертають увагу інвесторів, однак поки ніхто не наважується їх купити. Оскільки для отримання повного доступу до активів покупцю доведеться витратити чимало часу, зусиль та коштів, можливо, пройти через низку судів. Це пояснює невисокий попит на такі активи і зниження їх ціни.

Детальна інформація про лот #UKR-2020-01 – на інтернет-порталі Фонду гарантування torgi.fg.gov.ua за посиланням http://torgi.fg.gov.ua/catalog/krediti/at_-imeksbank/199740/?lang=ua, а також на офіційному сайті Фонду гарантування за посиланням http://www.fg.gov.ua/not-paying/liquidation/96-imexbank/46195-asset-sell-id-254797. Ознайомитись з умовами аукціону можна на веб-сторінці організатора торгів www.ffncorp.com, для зареєстрованих учасників, та у кімнаті даних банку.